Thursday, August 30, 2012

Esimesed muljed

Esimene t2ispikk p2ev on perega veedetud. Praegu mul selline enamv2hem vaba graafik, 6pin lapsi ja nende k2itumist tundma, kus-mis asub jne, esmasp2eval kui kool algab, siis hakkab vast olema rohkem selline nagu j2rgnev aasta olema saab.
Hommiku poole v6tsime aga rattad (ullatav eksole) ja l2ksime Maarteni ja lastega siinse umbrusega tutvuma. Maartenil oli vaba p2ev nagu iga neljap2ev. N2gin 2ra Julieni lasteaia, Quirijni ja Mireille kooli, kellapoe (Maartenil oli vaja uut kella), sporditarvetepoe (Mireillel oli vaja hokivarustust), iganeljap2evase turu, kus sain maitsta ka nende uht rahvusmaiust - 6huke vahvel, mis on pooleks tehtud ja kuhu vahele on pandud marmelaad vms. T2itsa hea oli. Proovisin veel taignas valget kala, mida oli frituuris kupsetatud. See oli ka hea aga mitte nii eriline. Hiljem k2isime supermarketis, pood nagu pood ikka. Ullatav oli v6ibolla ainult see, kuidas lastel lubati auto (see m2nguauto, mis ostuk2ru ees on lastele) katusel ronida ja uldse k2ru iga kulje peal ja k2rus sees koguaeg turnida. Siin kasvatus tundubki p2ris vaba olevat ja lastel lubatakse palju teha.
Tagasiteel koju hakkas Mireille jonnima, et tahab teist teed pidi minna ning kuna Florean tahtis ikka minna sealt, kust me alguses minema pidime, siis me Maarteniga hargnesime nii, et Maarten l2ks Mireillega ja mina Floreaniga. Unustasin seda ka enne mainida, et minu ratta sadula taga lastetoolis oli Quirijn istumas ning Maartenil lenksul lastetoolis Julien. Aga igatahes, kui me tagasi soitsime, siis uhes kohas oli ristmik, kus ma soitsin kohe autoteeni v2lja (rattatee loppes seal ning plaanisin oodata, millal ule v6ib minna), j2rsku m2rkasin aga, et Florean j2i minust tukk maad taga pool seisma, kuna jalgrattatuli oli p2ris palju enne ristmikut. Veider. Imelik on ka see, et siin ratastel ja jalak2ijatel eraldi valgusfoorid, kui jalgrattatuli l2ks roheliseks ja me ule tee l2ksime, j2i jalak2ijate tuli endiselt punaseks.
Linn ise (t2na k2isime Bussumis) on v2ga armas ja kusjuures uldse mitte nii v2ga v2ike nagu arvasin. M2rkasin ka, et siin meeste seas geel p2ris populaarne, enamikel meestel juuksed ilusti soengusse silutud. Veel oli nunnu, kuidas vanad hallip2ised krapsakad t2dikesed m88da linna ratastel vuravad.
Kui me koju j6udsime oli mul pisut vaba aega ning m6ne aja p2rast tuli ka Laura. V2ga tore tudruk ja t6siselt hea meel oli teda n2ha. R22kisime natuke aega minu toas ning hiljem s6ime kogu perega 6ues torti. Laura sai ka perelt kingituse, mis oli v2ga armas - suur pildiraam t2is erinevaid pilte nende koosveedetud aastast.
Hiljem tuli Mireillel kulaline, kes j2i t2na 88seks. Lapsi palju ja l2rmi veel rohkem aga jah, elu siin majas on.
Ohtul, kui lapsed magama l2ksid, sain lopuks vanematele ka oma kingitused 2ra anda. Nad olid p2ris ullatunud, et nii palju asju t6in aga tundus, et meeldis. Raamat Eestist meeldis neile v2ga ning piltidelt j2ttis k6ik hea mulje, niiet nad lubasid seda ukskord kindlasti kulastada. Toitudest k6ige uudsem tundus neile kama, mida nad tahaksid proovida, aga kahjuks siin hapupiima ei muuda, niiet peab vast siis jogurtiga proovima. Ma loodan, et sedasi pole v2ga palju halvem. Must leib oli ka nende jaoks v2gagi sokeeriv ning leppisime kokku, et laup2eval teeme Eesti toiduga 6htusoogi, s88me kiluv6ileibu jms.
R22kisime veel igast muud olulised asjad vanematega l2bi ning peale seda niisama erinevatel teemadel. V2ga toredad ja m6istlikud ja usnagi minuga sarnaselt m6tlevad inimesed on :)
Homme pean usna vara 2rkama, kuna l2hen Maarteniga kaasa Julieni lasteaeda viima. Ta tutvustab mind siis sealsetele kasvatajatele ning saan ka oma s6rmej2lje anda. Neil seal lasteaias vanemad ja Au Pairid ja kes iganes tulevad lapsele j2rgi, saavad uksest sisse s6rmej2lje abil. See oli nagu WOW. Kui oleme Julieni 2ra viinud, l2heb Maarten Amsterdami rongi peale, millega ta t88l k2ib ja ma tulen koju. Marjoleinil siis homme vaba p2ev ja l2hme ilmselt Naardeni poolt uudistama, eelkoige siis Naarden Vestingut, mis pidi uliilus olema ja jooksmiseks h2sti m6nus koht. Aga eks siis homme n2en ise ja oskan rohkem r22kida.

Minu kingitused, ainult sprotid, kilu ja pastakas, mille lennujaamast ostsin, on puudu.
Draakonikommid j2tsin aga uldse andmata, kuna vanemad enne r22kisid, kuidas nad lastele ei anna selliseid asju nagu kummikommid, mentos jne, ehk siis keemiat.

No comments:

Post a Comment